Részt vettünk
Nyeregbe! PDF Nyomtatás E-mail
Aktivitás - Részt vettünk
Írta: Sulyok Zoltán   

Halihó! Május 8-án LÖSZ ezen környezettudatmódosító kis megmocc. Légyszi, ha tudtok, jertek 15:45- re a mártélyi úthoz a városunk táblájához, gondolataink és a Zöld Szikla nevében! Nyeregbe és aba!

"Hídvégi-Üstös Pál 2012. május 8. napján 16 órakor érkezik városunk határához Mártély felől tiszai teljesítménytúrája alkalmából. Az idei év egyik legnagyobb szabású tiszai programját indítja el Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, aki egy tradicionális velocipéddel körbekerékpározza a Tiszát. A vállalkozást április 27-én indították hivatalosan útjára Poroszlóról, a Tisza Tavi Ökocentrum megnyitó ünnepségének keretében. Hidvégi-Üstös több, mint 1100 kilométer végigtekerése után május 14-én érkezik vissza Poroszlóra a Tisza tó Vízszintavató napján.
Hódmezővásárhelyre május 8-án, délután 4 óra magasságában érkezik Mártély felől. A Tiszavölgy Magyarország egyik legjelentősebb természeti és kulturális értékekkel bíró területe, azonban a turisták máig nem fedezték fel maguknak legmagyarabb folyónkat. A Tisza melletti települések főképpen a turizmusban és a tájtermékek értékesítésében látják fenntartható jövőjüket, azonban ezt csak összefogással a teljes Tiszavölgyet átfogó kommunikációval ésprogramokkal lehet hatékonyan elérni. A táj értékeire kívánja felhívni a figyelmet Hidvégi-Üstös Pál, és ehhez kapcsolódóan szeptember 7-9. között egy ingyenes kalandtúrát is szervez, melyről részletes tájékoztatást ad május 8-án. A Tiszavölgy Kalandtúra a térség egységes kommunikációját és a térség fenntartható fejlődését hivatott segíteni."

 
Tanyasi Tízpróba PDF Nyomtatás E-mail
Aktivitás - Részt vettünk
Írta: Sulyok Zoltán   

Hoppá! Ha május, akkor Tanyasi Tízpróba Barátpusztán, ahol is vásárhelyi csapat, a Zöld Szikla és a Kyle Troy Tribute Orchestra is képviselteti magát többek között. Mindenkit szeretettel várunk erre a különleges, közvetlen, ingyenes piknikre, ahol is a szekértoló, patkóhajító, ostorozó, és még a Jó Isten tudja mire nem vetemedő csapatok egymásnak feszülnek, a közönség nagy örömére!

" ... ember sehol, csak pár tanya párás foltja... , sejteti, hogy van itt még szittya virtus aranyboglyában. Elrejtve a táblán kívül, ha visszajutok, szívem ismét kihűl..."
(K.T.T.O.)

A főszervező Görgényi Gábor jó barátunk és a Tanyavilág főszerkesztőjének pár gondolatát osztanám még meg, s nosza, találkozunk pusztán!

Tanyasi Tízpróba, Szatymaz-Barátpuszta

„Mire megy ki / ki mire megy?”… Kezdésnek be kell valljam, hogy a tavalyi bulin elkövettem egy kis furmányt, a komolyság fenntartása érdekében. Az első versenyszám –mint ahogy a mindszenti őszi próbákon is – a szekértolás volt, egy ember a rúdnál, négy meg tolja a kocsin ülő másik csapatot, miután lehúzták a kötelező üveg sört. Kicsit bizonytalan volt még a hangulat, ezért, hogy meglódítsam a dolgokat, azt füllentettem, hogy már megtörtént a sorsolás: először a Szatymazi Vadászok tolják Szatymaz község csapatát. Alaposan megfontoltam: a vadászok voltak a legkomolyabb résztvevők, nem okozhattam nekik csalódást, és tudtam, úgy kikészülnek majd mire célba érnek, hogy semmi kételyük nem lesz a továbbiakban… Szatymaz csapatán pedig az értő szem látta, azon a határon állnak, hogyha rövid időn belül nem kell csinálniuk semmit, beájulnak az akácosba, az pedig a végállomást jelentené. Így a vadászok nekirugaszkodtak, a legények meg józanodtak a platón. A váltás is engem igazolt, Bartucz Gézáék jókedvűen pihegtek a szekéren, jót mulatva azon, hogy nyögnek a fiatalok a kocsi mögött. Ezután egész nap gond nélkül ment a móka, mindenki megelégedésére – azazhogy csak akadt egy fájó pont… Oran McCuirc ír barátomat kértem fel főszakácsnak, abban a reményben, hogy ínyenc főztjével tovább emeli a rendezvény színvonalát. Döntésem nem volt alaptalan, hisz’ saját ízlelőbimbóimmal tapasztaltam tudását, mikor is Szegeden egy bio-termelői konferencia háromszáz résztvevőjének főzött három napon át csuda dolgokat. Oran hős lovag, hűséges barát módjára viselkedett, ugyanis a napi munka után holtfáradtan levonatozott Szatymazra, és még bepálinkázott a tanyán éjszaka. Így reggel egy zombi külsejével és szita aggyal látott neki a munkának. Azt mondta, abból főz, amit elé rakunk, ott a főzősátorban. Arról aztán már nem tehet, hogy a fűszereket elfelejtettük odavinni – másnap reggel találtam meg a gangon! – gondolhatta, itt ez a szokás. Még súlyosbította a dolgot, hogy köztudottan minimális sóval főz, párolási trükkökkel, fűszerekkel ízesít, így hát az ebédben, ami időre elkészült majd hetven ember számára, se só, se fűszer nem volt. Na de ne aggódjatok kedves polgártársaim, ha mégis valami csuda folytán kivetődnétek a harmadik kerületbe, nem kell rántott hús és fasírt a szatyorba, mer’ Báló Pista bátyámra bíztuk az idén a gasztronómiát…!
A tavalyi tízpróba végeredménye: 1. Hun vitézek, 2. Vásárhely, 3. Szatymazi Vadászok, 4. Miási út, 5. Tanyasiak, 6. Szatymaz község. Terv szerint az idén is e csapatok lódulnak neki, de néhány szabad hely biztosan lesz még.
Az idei vetélkedés ideje: május 12. Szombat, reggel 8. (Társszervezőm, Ale-Pieter születésnapja is egyben, ne feledjétek az ajándékot!) Helyszín: Barátpuszta, III.körzet 242/b. Kis köves úton, a felüljáró után 500 méterrel a buszmegállónál balra.

Görgényi Gábor

 
Vásárhelyi Látóhatár PDF Nyomtatás E-mail
Aktivitás - Részt vettünk
2012. április 06. péntek, 17:37

Németh László Városi Könyvtárban mutatták be a Vásárhelyi Látóhatár legújabb, kilencedik számát. Az eseményen alapítványunk is képviseltette magát, részletek alant :)

hodmezovasarhely.hu cikke

promenad.hu cikke

 
«ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 8

Top joomla templates, personal website hosting.