Természet és Hagyomány Ökotalálka

 

A Természet őszinte.
Az Ökotalihoz pár dolog. Ha nincs erőd (persze miért ne lenne?) kilenckor a Kossuth térről velünk Mártélyra kikerekezned, akkor a parton lévő fa játszótérnél, főzőhelyeknél bekapcsolódhatsz a programokba. Kiérkezésünk után szusszanunk egyet, majd sajátos tanösvénytúrára indulunk. A minket körbeölelő Flora és Fauna beszippantása mellett, a tanösvények létrehozásának, szerepének, kivitelezésének, fenntartásának vagy épp elhanyagolásának, a zöld rendszer buktatóinak hátterébe is betekintést nyerhetünk.
Visszatérve az alaptáborba, doromb szóra költhetjük el ebédünket, ami bográcsos hallé LÖSZ, Csengeri András barátunk jóvoltából. Az étel a készlet erejéig szól, s a kerékpárosok, lovasok előnyt élveznek. Autósok is kapnak aztán persze... (:
A népi dallamokért, s hangszerbemutatóért Páli Tibor zenészt, gyűjtőt, fizikust éljenezhetjük.
Ebéd után szabadon pihenhetünk ezen pompás körzetben, illetve megismerkedhettek az Ete Népe Egyesület munkásságával is, kik mártélyi székhelyűek, s a népi értékek felsorakoztatásában, megőrzésében jeleskednek!

Amennyiben eső LÖSZ, találunk megoldást, hogy Mártélyon a bázisunk, a főzés fedett helyen legyen! A túra megy mindenféleképpen, hisz szélsőségesebb időjárásban, a Természet még érdekesebb arcát mutatja, s mi sem vagyunk vajból. Kérünk mindenkit, az időhöz öltözzön! Kerékpárral csak a legvadabbak esőben, többiekkel találkozunk a helyszínen, ami a bográcsozós platz.

Gyertek!

 
Top joomla templates, personal website hosting.