Barangolás a kutasi pusztában (Piroska nyomában)

Az alföldi táj jellegzetes területeit mutatjuk be a kedves vendégeknek. Megismerkedhetnek a tanyasi vendéglátás és konyha sajátosságaival is.

A program 5- 6 órát vesz igénybe.

Utazás autóval, majd gyalog.

Ár:  4500 Ft/fő (az ár utazást és egyszeri étkezést is magába foglalja).

 

 
Csónak túra

Mártélyt és az Ányási holtágat mutatjuk be. Tiszai ladikon haladva ismerkedhetnek a látogatók a Mártélyi Tájvédelmi Körzet sajátos élővilágával, rejtekeivel. Szakvezető igényelhető a Kiskunsági Nemzeti Park részéről.

Program 5- 6 órát vesz igénybe.

Utazás: egyénileg vagy általunk, szervezésben.

Ár: 3000 Ft/fő

 

 
Mórahalmi tanyalátogatás- kerékpár túra

Hódmezővásárhelyről, nem megszokott útvonalon teszünk meg egy kb. 50- 70 km. – es kerékpár túrát. Végállomásunkon tanyasi hangulatban, pusztai ételekkel, italokkal ismerkedve pihenhetünk.

Program egész napos, éjszakai kint alvás megoldható.

Utazás: kerékpárral.

Felszerelés: hálózsák, sátor (kint alvásnál) ajánlott.

Ár: 3500 Ft/fő

 

 
Túlélők éjszakája

A Tisza vadregényes árterében töltünk el egy éjszakát. Éjszakai túra, vacsorakészítés, ismeretterjesztés. A program télen is kérhető. Ebben az esetben forralt bor, főzés bográcsban társul a túrához.

Utazás: ki és beszállítjuk vendégeinket.

Védőitalról, ételről gondoskodunk.

Felszerelés: gyufa, bicska, hálózsák és a „túléléshez” szükséges holmik.

Ár:  3500 Ft/fő

 

 
Körös Torok - kerékpár túra

Régiónk kiemelkedő élővizes területeit, strandjait érintve kerekezünk el a Körös Torokig. A program ottalvós, elhelyezés sátrakban. A részvételre csak nyári idényben van lehetőség.

Vacsorára jellegzetes magyar ételről a Zöld Szikla gondoskodik.

Felszerelés: kerékpár, sátor

Ár: 4000 Ft/fő

 

 
Alföldi Terepfutás

A program gyakorlott futóknak ajánlott, de gyalogszerrel is teljesíthető. Jellegzetes alföldi területeken futunk át.

A program kb. két órás.

Megközelítés: gyalog

Ár: 1000 Ft/fő

 

 
Látogatás a Csomorkányi Templom Romhoz

Az Árpád kori maradvány különleges látnivalója Hódmezővásárhely környékének. Az élményt fokozza a Körös Maros Nemzeti Park pusztáinak látványa. Alföldi apró vadak is megfigyelhetőek a túra során.

Program ideje kb. 3-4 óra.

Utazás szervezetten autóval.

Ár: 2500 Ft/fő

 

 
Lovaskocsis nézelődés

Az Alföld egyik legjellegzetesebb haszonállatával vontatott kocsin járjuk be Hódmezővásárhelyet vagy éppen a környező vidéket. A városi kocsikázás során városunk jellegzetes épületeit, tereit mutatjuk be, míg a vidéki kiruccanást választva a környék természetes és művelt területeit ismerheti meg a kedves vendég.

Program kb. 3-4 órát vesz igénybe.

Ár: 4500 Ft/fő

 

 
Kása erdei séta

Hódmezővásárhely parkerdejét mutatjuk be a túra során. Kellemes levegő és gazdag madárvilág várja az érdeklődőket.

A program kb. 1-2 órát vesz igénybe.

Ár: 1500 Ft/fő

 

 
Remete túra

Az ártéri erdők rejtekeibe kalauzoljuk vendégeinket, ahol megismerkedhetnek a jellegzetes flórával, faunával. Szerencsés esetben egy valódi remete kísér minket utunkon.

Program ideje kb. 4- 5 óra.

Utaztatásról a Zöld Szikla gondoskodik.

Ár: 4500 Ft/fő

 

 
Mártélyi barangolás

Mártély ismert és rejtett természeti kincsei között gyalogtúrázunk. Megismerkedhetünk a falusi vendéglátással. A program egy kempingezéssel zárul, ahol tábortűz, szalonnasütés adja meg a táborozás hangulatát.

Ár: 5000 Ft/fő

 

 
Lovas kaland

Egy alföldi kiruccanás lovaglás nélkül elképzelhetetlen. Egy egész napos programmal várjuk a kedves érdeklődőket egy lovas tanyára, ahol egy egész napos kikapcsolódásban lehet részük. Lovaglás, túrázás, lovas oktatás- és bemutató, pusztai kocsikázás, magyar ételek- italok várják a vendégeket.

A program egész napos, kint alvásra van lehetőség.

Utazás: autóval szervezetten.

Ár: 9000 Ft/fő

 
Látogatás a Téglagyári tanösvényhez

Vásárhely jellegzetes látnivalói a kubikok, melyekben sajátos élővilág alakult ki. Az ezt bemutató tanösvényre kalauzoljuk el az érdeklődőket. Játszótér, kellemes, természetközeli környezet a város szélén.

A program 2-3 órát vesz igénybe.

Ár: 1500 Ft/fő

 
Nagy Kócsag les

A hazai természetvédelem jelképe a Nagy Kócsag. Ezen hatalmas és gyönyörű madaraknak a megfigyelésére nyílik lehetőség a túra során. A les a kora reggeli órákban történik.

Felszerelés: távcső amennyiben van (pár távcsövet tudunk biztosítani).

Program ideje 2-3 óra.

Ár: 1500 Ft/fő

 

 
Ismerkedés a gombákkal

Szakértő vezetésével gombászhatunk a mezőkön és erdőkben. Nem csak a gombákat ismerhetjük meg, de élőhelyeiket is, melyek sokszor különleges területeket foglalnak magukban. A program időszakos (tavasz, de főleg ősz).

Program ideje 4- 5 óra.

Ár: 4000 Ft/fő

 

 
Böllér nap

A hagyományos disznóvágással találkozhat az érdeklődő a Mihály tanyán. A ceremónia során ételt- italt, különleges disznóságokat szolgálunk fel vendégeinknek. A program hajnalban indul és kb. délig tart.

Ár: 7000 Ft/fő

 

 
Magyar szittya est

Dél alföldi kultúrával, gasztronómiával, magyar virtussal ismerkedhet meg a kedves vendég. Népzene, néptánc, hagyományos öltözékek, ételek- italok biztosítják a jó hangulatot, és az ismerkedést az alföldi szokásokkal.

A program csakis csoport esetén igényelhető (6 fő). A programok mellett gulyás leves, üdvözlő pályinka is benne van az árban.

Ár: 13000 Ft/fő

 

 
Szegedi városnézés

Megyeszékhely, ismert egyetemi város, különleges kulturális és építészeti központ. – ez Szeged. Ha egy tartalmas napot szeretne eltölteni ebben a gyönyörű városban, itt az alkalom. Szervezetünk tájékoztatást és szükség szerint vezetést ad a szegedi kiruccanáshoz.

Utazás: autóval. Hódmezővásárhely- Szeged- Hódmezővásárhely

Ár: 4500 Ft/fő

 

 
Méhek birodalma túra

Szakember segítségével tekinthetünk be a méhészkedés rejtelmeibe. Vidéken kihelyezett kaptárak között a táj szépségei is bemutatásra kerülnek. Na, és persze friss mézkóstoló…

A program időszakos.

Program ideje: 4- 5 óra.

Utazás: autóval, szervezetten.

Ár: 5500 Ft/fő

 

 
Motorcsónakkal a Tiszán

A környék legfelkapottabb tiszai strandján (Mindszent) nyílik lehetőség kipróbálni ezt a sportot.

Program ideje 1-2 óra.

Utazás. Autóval oda- vissza, szervezetten vagy egyénileg.

Ár: 20000 Ft/fő

 

 
A szántók világa

Az alföldi földművelés sokszínűségébe, találékonyságába tekinthet be az érdeklődő. A túra során a jellegzetes élővilág is megmutatkozik.

Program ideje 1-2 óra.

Utazás: autóval szervezetten, majd gyalog.

Ár: 3500 Ft/fő

 

 
Biofarm látogatás

Egyre jobban terjed (visszatér) napjainkban a biogazdálkodás. Ebbe az ember és természetbarát gazdálkodási módba tekinthet be az érdeklődő. A farmon különböző ínyencségek kóstolására, vásárlására nyílik lehetőség.

Program ideje 4-5 óra.

Utazás: szervezetten autóval.

Ár: 6000 Ft/fő

 

 
Horgász túra

Folyó és állóvizeink tökéletesek a horgászat megismerésére, gyakorlására. Szükség szerinti szakvezetővel visszük el a látogatót a legjobb helyekre, ahol a halfogáson kívül a táj szépségeit is megismerheti. Ebédre hallével szolgálunk.

Program ideje egész napos.

Utazás autóval szervezetten vagy egyénileg.

Ár: 5500 Ft/fő

 

 
Túrák a Zöld Sziklával

Túráink feltüntetett árából iskoláknak, csoportoknak 50-70% kedvezményt biztosítunk.

A felsoroltakon kívül szervezetünk folyamatosan áll rendelkezésükre a legkülönbözőbb programok ajánlásával, megszervezésével, lebonyolításával. Kultúr kalauzunk rengeteg ajánlattal szolgál. Strand ajánlatok, wakeboard, gyalog- és kerékpár túrák, terepbiciklizés, koncertek, egyéb rendezvények ajánlata, megszervezése, szálláskeresés igény szerint stb.

Külön figyelmükbe ajánljuk a nyár elején megrendezésre kerülő LÖSZ Hagyományőrző Mulatságot illetve az ősszel lebonyolításra kerülő Hódstock Fesztivált.

Határ a csillagos ÉG!

A Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány szeretettel vár minden kedves kirándulót, érdeklődőt!

 
Hódles
Programok - Zöld Szikla túrák

Alapítványunk folyamatosan szervez a Mártélyi Tájvédelmi Körzet határába hódlest ökotúrával és szakvezetéssel, melyre várjuk egyének, családok, csoportok jelentkezését! A résztvevők körbejárják a kidöntött, feldolgozott fákat, a várat stb. Ebben az évszakban a vegetáció visszahúzódott, nem takarja a nyomokat és a hód ilyenkor dönti a fákat. A látogatók legyalogolva Mártély felől azt a kb két kilométert, jó levegőn töltődnek fel élményekkel és információkkal a hódok háza tájáról.
A 2-3 órás programra a részvételi díj 500 ft/fő, csoportoknak 10 fő felett 350 ft/ fő. Jelentkezés, további információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 Top joomla templates, personal website hosting.